Információk, érdekességek

Evészavar? Vedd észre a jeleket, mert gyógyítható!

2015. október 20.

Cinthya diktátorról -akit, személy szerint kedvelek, mert kreatívnak gondolom, és erősnek, amiért nagyon fiatalon a nyilvánosság előtt küzdött meg a rákkal- láttam egy interjút. Úgy éreztem írnom kell egy általa testet öltött, mindig aktuális témáról. Az eddig is egyértelmű volt számomra, hogy Cinthya ugyan alkatilag is egy nagyon vékony hölgy, de emellett táplálkozási magatartási zavarai is lehetnek.

Ezt támasztotta alá az a riport, amit az egyik internetes portál készített vele. A közelmúltban ugyanis beengedte a saját lakásába a stábot, hogy megmutassa hogyan éli önálló, független életét.

Két, számomra döbbenetes, dolgot láttam az interjúba, ami arra késztetett, hogy erről a témáról aktuálisan beszéljek. Az egyik a konyha, és azon belül a hűtője tartalma. A hűtőben kifejezetten csak C-vitamin utánpótlás volt, bár egy kis vaj és két csomagolt saláta is helyett kapott a citrusfélék és a homoktövis mellett. 


„Jaj, csak vissza ne hízzak!”

2015. október 20.

„Jaj, csak vissza ne hízzak!”A jó diéta lassú fogyást eredményez, anélkül, hogy „szenvednénk” tőle, vagy rövid időn belül visszahíznánk korábbi súlyunkat. Ugyanakkor a diétázás során mindig van egy olyan szakasz, amikor a súlyunk stagnál, ahelyett, hogy csökkenne. Ami azt a kockázatot veti fel, hogy kedvünket vesztve egyre kevésbé tartjuk be az előírt étrendet, és újra gyülemleni kezdenek a kilók… Meg kell tanulnunk elkerülni ezt a csapdát! 

Amikor diétázásba kezdünk, egy vágyunk van csak: fogyni a kívánt mértékig, azután tartani a nagy nehezen elért testsúlyt. Gyakran megtörténik azonban, hogy egy darabig sikeres a diéta, mennek le a kilók, majd egy adott pillanatban – nem tudjuk miért – a súlyvesztés nem folytatódik, mozdulatlan marad a mérleg mutatója. Ebben a stádiumban van úgy, hogy „feladjuk a harcot”, és kedvenc (gyakran hizlaló) ételeinkkel, nassolással vigasztaljuk magunkat. Jobban tesszük azonban, ha helyette körültekintően járunk el, és elkerüljük azokat a hibákat, melyek a visszahízáshoz vezetnek. Segíthet, ha megfogadunk 10 jó tanácsot ez utóbbi megelőzéséhez.


Őszi finomságok – a szőlő

2015. október 14.

szőlőMi az: ehetjük nyeresen, készíthetünk belőle levet vagy mustot, megihatjuk a belőle készült finom fehér, rózsszín vagy vörös nedűt. Hát persze, hogy a szőlő, amely méltán egyik legkedveltebb gyümölcsünk. 

A szőlő az a gyümölcs, amit „szőröstül- bőröstül” ajánlott megenni mivel a húsán kívül, a magja és a héja is értékes tápanyag-és vitaminforrás, ezenkívül hatékony a ráncok elleni harcban is.

1. A héja az emésztés, a magja a csontok miatt fontos

A lédús kis szemekben sokféle vitamin és ásványi anyag megtalálható, többek között A, B, C-vitamin, vas, foszfor és kálium. A bennük lévő magnézium az izom- és szívműködést segíti, a mangán pedig az idegrendszer működéséhez járul hozzá.Sokan nem szeretik megenni a szőlő magját, és olyan is akad, aki a külső buroktól is megválik. Pedig a héj ballasztanyaga segíti az emésztést és serkenti a bélműködést, így székrekedés esetén hatékony gyógyír. A magban található olaj pedig a csontok anyagcseréje miatt hasznos.


Fűszeres-csípős turmix

2015. október 14.

Vitaminokban és cinkben gazdag, jóízű smoothie.

Hozzávalók:

2 szem paradicsom
3 evőkanál gojibogyó
½ piros húsú paprika, kimagozva és kockára vágva
½ kígyóuborka, kockára vágva
1 csipet Himalája só vagy tengeri só
½ gerezd fokhagyma, összezúzva (elhagyható)
2 teáskanál hántolt kendermag
néhány csepp Tabasco vagy Worcestershire szósz, ízlés szerint (elhagyható)
2 evőkanál citromlé
1 csokor petrezselyemlevél, felaprítva
½ teáskanál őrölt macagyökér
100 ml kókuszvíz


Bence kifli - sonkás, szalonnás, hagymás uzsonna kifli

2015. október 11.

Bence kifliHázilag készült, laktató, kiadós finomság.

Hozzávalók:

• 0,5 kg liszt
• 2,5 dkg élesztő
• 1 csapott kanál cukor
• 1,5 dl aludttej
• só
• 1 dl víz
• 1 evőkanál disznózsír
• 10 dkg füstölt sonka
• 5 dkg füstölt szalonna
• 10 dkg hagyma
• 20 dkg sajt

Elkészítése:

Sajnos kisebbik fiam Bence nem él velem, de ismerve az ízlését biztos, hogy kedvence lesz az alábbi kifli, ezért is neveztem el róla ezt a receptet. Remélem, mihamarabb találkozok vele, hogy el tudjam számára készíteni ezt a finomságot.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...172173174...297