


Információk, érdekességek
10 + 1 érdekesség a valódi méhpempőről
2018. október 28.

1.) A méhpempő nem csupán összetétele miatt különleges, hanem azért is, mert rendkívül ritka, és kis mennyiségben fordul csak elő a természetben. Ugyanis a méhek roppant kevés, mindösszesen évi néhány száz grammnyi méhpempőt képesek csak termelni kaptáronként, ami ráadásul sok-sok energiájukba telik mind nekik, mind pedig a hozzáértő méhészeknek.
Ennek köszönhetően a valódi, tiszta méhpempő ára magas, így 100 gramm belőle 15 ezer forint körül mozog a piacon. Így ha például 10 ezer forint alatti áron lát 100 gramm méhpempőt, érdemes elgondolkodni rajta, hogy az valódi-e?
Karácsonyra csini-forma? - A sikeres fogyókúra 3 alapelve
2018. október 25.

1. Hogyan és mit mozogsz? Ahhoz igazítsd a táplálkozásodat!
A mozgás céljától és gyakoriságától függ, hogy milyen irányelveket kell követnünk a mindennapi táplálkozásban.
Azoknak, akik elsősorban a jó közérzetért végzik a testmozgást és nincs szükségük testsúlycsökkentésre, csak az egészséges táplálkozás alapelveit kell követniük. Ha már van egy kis úszógumink, vagy csak izmosodni szeretnénk, akkor szükség lehet ezeket az alapelveket kiegészíteni. Kifejezett sportdiétára a versenysportolóknak van szükségük.
Legtöbben azért választunk valamilyen mozgásformát, hogy megszabaduljunk a túlsúlytól, formásabbá tegyük alakunkat, és jól is tesszük, hiszen többek között az izommunka képes az anyagcserét nagymértékben megemelni. Ez azonban önmagában nem elegendő, ki kell egészíteni megfelelő táplálkozással is.
Sütőtök puding
2018. október 23.

A sütőtök az egyik legegészségesebb őszi-téli csemege. LÉNÁRT GITTA, a nyerstáplálkozás nagymestere, fantasztikus finomságot kreált belőle – érdemes kipróbálni!
SÜTŐTÖK PUDING NYERSEN
Hozzávalók 2 személyre:
2 savanykás alma
2 érett banán
2 pohárnyi felkockázott sütőtök
4 db datolya
1-2 kanálnyi csíráztatott hajdina
1 csipet fahéj
+ 1 alma, 1 banán (szükség szerint)
A 2 pohárnyi sütőtök azt jelenti, hogy ha megnézed, hogy felkockázva mennyi az alma, és mennyi a banán, kb. ugyanannyi legyen a sütőtök is, ez nálam épp két pohárnyi volt. Ennek megfelelően, ha több almát, banánt használsz, figyelj arra, hogy a sütőtök mennyisége is körülbelül ugyanannyi legyen. A banán és a datolya édesíti, az alma kicsit élénkíti, savanyítja az ízét. Ha nem elég savanyú, tehetsz bele pár csepp citromlét is. A hajdinát el is hagyhatod, nekem az állaga miatt kellett, kicsit sűrítette. Nem szabad sokat tenni bele, mert elviszi az ízét, olyan "lisztes" lesz.
A hozzávalókat víz nélkül turmixgépben simára keverjük, poharakba szedjük.
A félretett almát és banánt apróra vágjuk, és rátesszük vagy belekeverjük a pudingba. Díszíthetjük aszalt hajdinával, kakaó nibsz, vagyis kakaó darabokkal, mazsolával. (Gyerekeknek kis étcsoki korongokkal.)
Gesztenyés keksztekercs
2018. október 22.
Tipikus süti-sütő idő: kora ősz, eső, hűvös! Kell egy kis édesség ezen a hétvégén! De azért olyan legyen, amit minél egyszerűbben, minél gyorsabban elő lehet állítani!

Hozzávalók (2 rúdhoz):
A tészta:
- 250 g háztartási keksz
- 150 g margarin
- 80 g cukor vagy bármilyen megszokott cukorpótló xilit, erithrit stb.
- 0,5 dl rum
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1 teáskanál kakaó
A krém:
- 250 g gesztenyemassza (lejobb ha a naturt veszi az ember)
- 120 g margarin
- 80 g cukor vagy bármilyen megszokott cukorpótló xilit, erithrit stb.
- 0,5 dl rum
- 1 teáskanál kókuszreszelék
Mandula sajt
2018. október 21.
Nagy felfedezés a vegánok számára a mandulából készült mandula sajt. Az íze sajtos, plusz az az íz, amit hozzáteszel, pl. fokhagyma, só, bors, zöldfűszerek.De az állaga, az valami fantasztikus. Lágy, krémes, kenhető, szinte szétolvad a szádban.

Hozzávalók:
20 dkg áztatott mandula
1,5 dl víz
1 evőkanál inaktív sörélesztő pehely (ettől lesz igazán sajt íze)
1 teáskanál útifűmaghéj
1 kávéskanál só,
1 kis csokor snidling,
1 kis csokor petrezselyem
A díszítéshez:
1 kávéskanál natúr ételízesítő (pl. Vega-mix)
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál apróra vágott zöldfűszer
A mandulát beáztatjuk legalább 1 napra, hogy elbomoljanak benne az enzimgátló anyagok, és az enzimek feléledjenek. A mandula héját lehúzzuk, hogy a sajt szép fehér legyen.
1,5 dl vízzel simára turmixoljuk. Az állaga ekkor még lágy, tejfölös-túrós-szerű.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...126127128...298