


Információk, érdekességek
Panírozás mesterfokon avagy 4 rántott étel, ami garantáltan elgondolkoztat
2018. október 05.
Kerek, szögletes, hosszú, rövid, gömbölyű, lapos, rántott… Gombóc Artúrhoz hasonlóan a magyar konyha sem válogat, csak a kiemelt témája, épp nem csokoládé, hanem a rántott. A rántott fogások a vasárnapi ebéd állandó szereplői, legyen az csirke, sertés vagy akár egy vegetáriánus fogás. A NetPincér vállalta, hogy elrugaszkodva a hagyományos receptektől, körbejárja a világot, s szemügyre veszi, hogy aranyló bundában mi más finomságot lehet még készíteni. Hiszen ha az alapanyagokat mind szeretjük, miért ne lenne az eredmény fenséges?
1. Amerika kedvence
A legtöbb amerikai gyerek nagy kedvence a „mac & cheese” nevű ínyencség, amit mi magyarul egyszerűen csak sajtos makaróninak csúfolunk. De egyből felcsillan a szemünk, ha meghalljuk, hogy ezt a hétköznapi fogást ki is lehet rántani. Egyszerűen nagyszerű: első nap elkészítjük a sajtos tésztát, másnap pedig kis golyókat göngyölve belőle lisztbe, tojásba és panírba mártogatjuk. Két pikáns fogás és boldog a család – mi pedig könnyen elfelejthetjük a főzés és pakolás gondjait.

Három kívánság – mesebeli torta hozzáadott cukor nélkül
2018. október 04.
A Nándori Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A „Három kívánság” torta győzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A Magyarország Tortája a „Komáromi kisleány” lett, melyet a Jánoska Cukrászda készített. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatta meg.
Idén hetedik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak.
A győztes a „Három kívánság” torta lett, mely a budapesti Nándori Cukrászda alkotása. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Házias jellegű alkotás, a családok kedvenc habos tortája lehet. Három domináns összetevője a chiamagos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró, mely utóbbi igazi magyar különlegességnek számít. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes “habfelhő” borítja.
Az öt legfinomabb túrókrém!
2018. szeptember 29.
Túró a kedvencünk! Kipróbált túrókrém receptek, rangsorolva. Olcsó, finom, gyorsan elkészül, sőt 2 óra alatt fagyivá lényegül a mélyhűtőbe téve! Kóstold meg bármelyiket!
Elkészítése kb. 5-10 percet vesz igénybe. Látványos, ízes, kellemes. Hűtve és fagyasztva is nagyszerű édesség. Viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, nem szükséges túlcukroznod, magokkal, gyümölcsökkel pedig, rendkívül tápláló. Erőt ad a gyerkőcöknek futkározáshoz, strandoláshoz, s kikeverni még egy nyaraláson sem fáradtság! Arról nem is beszélve, hogy jóval olcsóbb, mint a boltban kapható kész verziók.
Kedvenc nyári menünk a túrókrém. Gyorsan elkészíthető, nem veszi el az időt a napfényes sétáktól, a parton való olvasástól, fagyasztóba téve 2 óra alatt fagyi is lehet belőle! Nagyon könnyű édesség, nem nehezít el, ami fontos a melegben! Számtalan módon variálató, de fontos persze az arányokra figyelni, hoyg ne egy émelyítő kutyvalékot kapjunk, hanem megtaláljuk az ízharmóniát.
Csupa kipróbált receptet osztunk meg veletek. A kedvenceink - rangsorolva!
Alma alkat, azaz a magnézium és a testsúly kapcsolata
2018. szeptember 18.
Alma-alkat, és el van intézve azzal, hogy "rossz a genetikám". Nyilvánvaló, hogy vannak olyanok, akik hasra híznak elsősorban, ami veszélyesebb, mint akik elsősorban a csípőn, és a combon raktároznak. Hozzáteszem, esztétikai okokból ez sem jobb, én már csak tudom. De a has falán lévő zsírréteg megnöveli a kockázatát egyes betegségnek, mint a cukorbetegségnek, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek.
Ahogy most körbenézek a strandon, nem csak 40 felett, a változó korban jelenik meg az úszógumi,, hanem ha megnézem a szépségkirálynő választásokról készült képeket, akármilyen sovány minden versenyző, izom nincs, úszógumi van. Mégis elsősorban a változó korra koncentrálnék.
Úszógumi kialakulásának okai:
§ „Ugyanannyit, ugyanazt eszem, mint 20 éves koromban” csak nem számolsz azzal, hogy ugyanazon életvitel mellett az alapanyagcseréd elvileg csökken, illetve az izomzatodból veszítesz. Egységnyi idő alatt a zsírszövet 4 kcalt, az izomszövet pedig 9 kcal-t használ fel.
Tehát a csökkent izomzatnak hála kevesebb étel is elég a hízáshoz.
§ „Mindenképp úgy fogok kinézni, mint 20 évesen”
A másik lehetséges ok, ha foggal-körömmel ragaszkodsz a régi alakodhoz, de nem jó módszert választasz, és ilyenkor 2 eset fordul elő:
a./ koplalás szintű éhezés
b./ elkezded lassú, hosszú futásokra kényszeríteni magadat
§ . Nem megfelelő a vitamin-és ásványi anyag beviteled, nem fogyasztasz elég B-vitamint
Egészséges táplálkozással a rák ellen
2018. szeptember 13.
A táplálkozás szövetségesünk lehet a rák elleni harcban. De mit tehetünk a bővebb ismeretszerzés és az elvek gyakorlatban történő alkalmazása érdekében?
Ha a rák megjelenését elősegítő olyan tényezők ismertek, mint pl. a genetika, az életkor, a káros környezeti hatások stb., vannak magatartásformák is, amelyeken ellenlépésként változtathatunk. Ezek közé tartoznak táplálkozási szokásaink, étkezési és folyadékfogyasztási magatartásunk. A feladat trendünk módosítása úgy, hogy megtartsuk egészséges testsúlyunkat, miközben rákellenes tápanyagokat tartalmazó élelmiszereket fogyasztunk – ez az egyik legjobb módszer a rákbetegség elleni harcban.
„Csodatáplálékok” azonban nincsenek – figyelmeztetnek a szakemberek.Nem lehet azt ígérni senkinek, hogy ha adott élelmiszer(ek)et fogyaszt vagy egy konkrét diétát követ minden nap, 100%-ig biztosan megvédi magát a ráktól. Az viszont elfogadható, hogy bizonyos táplálkozási szokások és élelmiszerek hozzájárulhatnak egyes tumorok kialakulási kockázatának csökkentéséhez, a gyógyszeres kezelés hatékonyságához és a visszaesés veszélyének mérsékléséhez.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...127128129...297