


Információk, érdekességek
Vitaminbarát konyhatechnológia
2006. április 01.
Általában úgy véljük, ha zöldséget fogyasztunk, vitamint fogyasztunk. Az éltető anyagoknak azonban nem sok esélyük marad az érvényesülésre, ha egy jóindulatú, ám a vitaminokról mit sem tudó szakács kezei közé kerülnek. A betegségek ádáz ellenségei ugyanis hamar lebomlanak a sütés, főzés során. Különösen igaz ez a vitaminok sztárjára: a C-vitaminra.
A vitaminok elveszejtésének folyamata nem a fazékban kezdődik. Már a zöldségesnél vegyük alaposan szemügyre a kínált portékát; a fonnyadófélben lévő leveles zöldség azt jelzi, hogy a benne található C-vitamin már a bomlás kétes útjára lépett. Ha a meleg konyhában tároljuk a remélt vitamin forrását, elértéktelenedése még inkább felgyorsul.
A mellrák és a táplálkozás
2006. március 27.
Francia kutatók bejelentették, hogy sikerült megtalálniuk a mellrák táplálkozásban rejlő okait. A kutatók elsősorban a különféle zsírsavak fogyasztására koncentráltak.
A kutatók azt állítják, hogy sikerült azonosítaniuk egy mellrák által veszélyeztetett csoportot, illetve azt is feltérképezték, hogy az adott csoport hogyan tudja csökkenteni a mellrák kialakulásának valószínűségét étkezési szokásainak megváltoztatásával.
Visszafordíthatatlan károkat okoz a hamburger
2006. március 27.
A gyorséttermek által forgalmazott hamburgerek sokkal károsabbak, mint azt eddig hittük - derítette ki egy svéd vizsgálat.
A rendszeres hamburgerezés visszafordíthatatlan károkat okoz az emberi szervezetnek - állapították meg a svéd Fogyasztóvédelmi Hivatal vizsgálatai. A Hivatal rutinszerű ellenőrzésnek vetette alá a skandináv ország legnagyobb, amerikai típusú gyorsétterem-hálózatait, ám az első eredmények után úgy döntöttek: alaposan kianalizálják az itt árusított ételeket.
Egyre több magyar fogyaszt egyre gyakrabban barna kenyeret
2006. március 22.
A friss pékáruk piacán is teret nyertek a hipermarketek, bár a magyar lakosság legnagyobb része változatlanul a kisebb önkiszolgáló üzletekben vásárol kenyeret és péksüteményt. Étkezési szokásaink folyamatos változásával újra egyre nagyobb népszerűségnek örvend a barna kenyér.
A hal és a halolajak szívvédő hatása
2006. március 18.

További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...291292293...294