


Információk, érdekességek
Gyógyító vörösbor
2006. június 02.
A franciáknál jóval ritkábban fordulnak elő szívbetegségek, mint más országokban. A titok nyitja a minden főétkezésnél az asztalra kerülő vörösborban rejlik.
A vörösborban egy különlegesen egészséges antioxidáns, a rezveratrol nevű anyag található. Ez a vegyület főleg a szőlő héjában és magjaiban található. (A fehér bornak jóval alacsonyabb ilyen tekintetben a hatóanyag-tartalma, mivel már a borkészítés elején eltávolítják a szőlő magját és héját.)
Fit turmixok
2006. május 25.
...a tiszta fejért!
A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag italok felfrissítenek, erőt adnak, üdévé varázsolják a bőrt és segítik a koncentrációt.
Joghurt ABC
2006. május 24.
A törökök yogurut, más kelet-európai nyelvek a “joghurt” szót az “élet” szinonimájaként használták. Ezek a népek bármerre is utaztak, mindig magukkal vittek egy kis adagot a joghurt élő kultúrájából.Szépségápoló teadélután
2006. május 24.
A tea nemcsak szomjoltó vagy gyógyító folyadék, hanem a szépséget óvó kozmetikum is, amely üdévé teszi a bőrt, ragyogóvá a hajat.
Már a modern kozmetikai ipar kialakulása előtt is szépítkeztek vele az asszonyok.
A grapefruit titkai
2006. május 21.
Amerikai kutatók azt állítják, hogy a sokak által az egyik C-vitamin ásznak kikiáltott grapefruit bizonyos gyógyszerek mellé fogyasztva káros, mások mellett viszont kifejezetten segítő hatást fejt ki.
A mókás magyar néven citrancsnak is nevezett déligyümölcs alapvetően felgyorsítja bizonyos orvosságok, például a koleszterinszint -, vagy a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek véráramba kerülését. Eddig úgy vélték, hogy a flavonoidok tehetnek erről, melyek a grapefruit keserű ízét is okozzák. De a Klinikai Táplálkozás című amerikai orvosi lapban megjelent tanulmány az állítja, hogy valójában más vegyületek, az úgynevezett furanokumarinok a “bűnösök."
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...289290291...294