


Információk, érdekességek
Vegetáriánus ebéd
2017. szeptember 23.
Gyerekkorom emléke a klasszikus vasárnapi ebéd: húsleves, rántott hús petrezselymes krumplival! Gondoltam egyet és összeállítottam ezt a menüt vegetáriánus változatban! Jó étvágyat hozzá!
Vegetáriánus "húsleves"
Hozzávalók: 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, darabka zeller és karalábé, 1 fej hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, néhány szál petrezselyem és zellerzöld, egész bors, só, 3 ek. olivaolaj
A zöldségeket megtisztítom, karikára ill. kockára vágom őket kivéve a hagymát, paprikát és paradicsomot. Ezek egészben kerülnek a levesbe! Az olajon átfuttatom a zöldségeket ezután felöntöm 1 liter vízzel. Ízesítem sóval, borssal, beleszórom a zöldleveleket. Lassú tűzön főzöm addig míg a zöldségek meg nem puhulnak!
Csigatésztát kínálok hozzá betétként!
Rántott "hús" szejtánból
Hozzávalók: személyenként 2 szelet szejtán (bio boltban kapható, hűtőben a tofu és hasonlók környékén keressd), tojás, liszt,zsemlemorzsa a panírozáshoz
A szejtán szeleteket a hagyományos módon bepanírozzuk és olajban mindkét oldalukat kisütjük!
Tipp: Reformosabb változatként készíthetjük teljeskiőrlésű liszttel és tönkölymorzsával!
Desszertnek pedig ajánlanék egy püspökkenyér receptet!
Természetesen édesítőszer helyett készítheted barna cukorral, mézzel vagy akár sztíviával is!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
forrás: Harmonet