Információk, érdekességek

Tofus paprikás ragu

2020. május 05.

A tofu szójából készült növényi fehérje. Nagyon jól emészthető, és semleges íze miatt minden hozzáadott fűszer és alapanyag ízét átveszi és kiemeli.  

Hozzávalók:
300 gramm natúr tofu
1 citrom leve
majoranna
kakukkfű
3-4 db érett TV paprika
közepes fej karalábé
1 nagy fej vöröshagyma
fekete bors
1 mk kurkuma
1 mk őrölt koriander
1 ujjpercnyi friss gyömbér - helyetesíthető szárított őrőlt gyömbérrel is
friss v. szárított koriander levél

Elkészítés:
Frissen facsart citromból, majorannából, és kakukkfűből (1:1 arányban), kevés sóval a kockára vágott tofut bepácoljuk 90 percre. Majd kevés forró olajban pirítsuk meg a lecsöpögtetett tofukockákat.

Az apró kockákra vágott hagymából, karalábéból, paprikából ragut készítünk. Fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával, őrölt köménnyel és gyömbérrel, majd pároljuk ropogósra, szórjuk meg a koriander levélellel. A félretett páclevet öntsük rá a paprikás ragura, ha szükséges, sűrítsük.

A sült tofukockákat a ragura halmozzuk.

forrás: Harmonet.hu