Információk, érdekességek

Rakott padlizsán

2018. november 23.

A rétegek közé tojás és lecsó is kerül. Érdemes kipróbálni!  

Hozzávalók 
60 dkg padlizsán 
1 nagy fej lilhagyma 
4 főtt tojás 
10 dkg lecsó (ősszel friss paradicsomból és paprikából) 
1-2 gerezd fokhagyma 
30 dkg mozzarella sajt 
bazsalikom 
só 
olaj 

Elkészítés: 
A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, karikára szeleteljük. Megsózzuk, ferde deszkára rakjuk, hogy kesernyés leve le tudjon folyni. Később a padlizsánszeletekről a nedvességet leitatjuk, és forró olajban megsütjük. 

Egy tűzálló tálba rétegezzük úgy, hogy a padlizsánrétegek közé vékonyra vágott hagyma- és tojáskarikákat meg lecsót teszünk. A lecsót megszórjuk bazsalikommal, és szeletekre vágott sajtot rakunk rá. A rétegzést addig folytatjuk, míg felhasználunk valamennyi alapanyagot.

Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt összesütjük, és melegen tálaljuk.

forrás: Harmonet