Információk, érdekességek

Férfiak iskolája – 5. lecke: Személyes találkozások fontossága

2016. augusztus 28.


Sok nő úgy véli, hogy az erős kiállású férfiak azok, akik igazán meg tudják óvni őket és talán az ősi ösztöntől vezérelve ez érthető is. Azonban egy idő után nem elég a fizikai biztonság érzése, az érzelmi biztonság is meghatározó lesz….

Ha ma egy férfival szembe állva egy nőnek fel kell sorolnia azokat a tulajdonságokat, amik meghatározóak lehetnek egy párválasztásnál, akkor valószínűleg az alábbiakat feltétlenül kiemelnék:

  • kiáll értékei mellett (megvédi a gyengébbeket)
  • az alfahím látszata manapság már nem mindig hiteles
  • a büszkeség a gerinc tudata
  • szívvel- lélekkel megéli az életét, mind racionális, mind érzelmi szempontból

Hirtelen evidenciáknak tűnhet, de valójában nehezen megfogható mindez. Hiszen mikor jön el a mai lusta, de ugyanakkor felgyorsult világban az, amikor fizikailag szembe tudunk állni egy választottunkkal?

A lovagkornak vége

Valóban a romantikus lovagregények korának vége, amikor a lovagok elügettek kedvesük ablaka alá… Vége ugyan, de ahogy a divat és a történelem is időszakosan ismétli magát, úgy fognak ezek az értékek újra megújulni anélkül, hogy észrevennénk mindezt.

Az internet és felgyorsult kommunikáció időszakát éljük, de már most látszik ennek a felfokozottságnak az alkonya. Már kevesebben lépnek be nap, mint nap a közösségi portálokra és sokakban felmerült a személyes kontaktus hiányának érzése is. Ma már élő virág helyett virtuális képekkel szeretnénk meglepni szerettünket. A kézzel írt levelek és képeslapok varázsát felváltotta, az e-mail és a virtuális e-képeslapok intézménye. Ha lóháton mentek a lovagok kiválasztottjaikhoz a történelem során, akkor most szörfözve az interneten közelítik meg a választottjaikat. Vége a lovagkornak, de azok az értékek, amiket az a kor hordozott hiányoznak. A romantika, az előzékenység, udvariasság kihalóban van, bár látni hála istennek kivételeket.

Hol érdemes kezdeni?

Ismét egy új felismerés kapujában, egy kedves-új ismerősöm azt mondta, hogy az édesanyáknak kell a fiaiknak megtanítaniuk, hogy mik azok az értékek, amiket egy nővel kapcsolatban képviselniük kell. Azt mondta, hogy minden fiús-anyukának azt tanácsolja, hogy olyannak nevelje fiát, amilyen férfit magának is elképzelne.

Tehát az alapokat a családi fészekből hozott minták képezik. Azonban ha egy minta nem is olyan, amilyet a kedvesünk elvár, akkor érdemes azt megfigyelni és autodidakta módon elsajátítani. Érdemes ebben az esetben női barátokhoz fordulni és tippeket kérni, hogy mi is kell egy nőnek! Ebben az esetben talán nem ciki, sőt mi nők nagyon is értékeljük, ha egy nekünk szóló magazint a férfiak is kezükbe vesznek és elmélyednek érdeklődési köreink témáiban néha-néha. Ez is segíthet megérteni bennünket és a bennünk rejtőző vágyakat. Ha ezen túl vagyunk és női tudással felvértezve elérkezettnek látjuk a pillanatot, akkor bátran kezdeményezni kell. Manapság a férfiak félnek kezdeményezni. Túlzottan is a nőkre bíznak mindent. Ezen sürgősen változtatni kell. És itt jön máris a képbe a személyes találkozások fontossága. Hiszen hol is mutathatná meg csak igazán egy férfi a nő iránti tiszteletét, mint a találkozások alkalmával, a gesztusaival.

Arctalan vagy arcátlan?

Ha valaki ismerkedni akar, akkor manapság hol kezdheti a legegyszerűbben? Igen az interneten, hiszen arc nélkül bármit vállalnak azok is, akik gátlásokkal küzdenek. Gátlások nélkül akár gátlástalanná is válnak. A személytelen chat és email egy idő után túlzottan is súlytalanná válik. Súlytalanná, tét nélkülivé és érdektelenné. Van az pont, ahol egy lépcsővel magasabbra kell lépni, ha komolyabb szándéka van egy férfinak a „hello hogysmint”-nél, vagy a „jó bőr vagy, de meg falatoználak” vagy akár „lájkollak”-nál.

Manapság a közösségi portálok és az azon történő ismerkedés arctalansága olyan bizonytalanságokat és tévutakat rejt magában, amit csak a személyes találkozások oldhatnak fel. Hiszen hány olyan esetet lehet hallani, hogy a feltöltött profilkép vagy információk közel sem bizonyultak igaznak. Hány olyan tini mutatkozik be 30-40 évesnek, akik csupán tapasztalatgyűjtés kedvéért látogatnak el ezen oldalakra? Sok ilyen van.

A mai okostelefonok világában, ahol lassan a telefon intelligensebbnek tűnik, mint maga a használója, ezek a kapcsolódási pontok tűnnek a legkézenfekvőbbnek. Akik félnek és bátortalanok az életben, azok ugyanakkor ott nagyon is bátrak tudnak lenni. Mégis ha valaki szeretne életre szóló barátságokat, kapcsolatokat kötni, akkor azt személyesen tegye, ahol a másik fél önmagát mutatja teljes fizikai valójában.

Virtuális ironman

Nem biztos, hogy érdemes a kapcsolatok építése szempontjából haladni a korral! Lehet, hogy a lovagkori őskövületnek tűnő romantika és személyes találkozások közelebb viszik egymáshoz az embereket és a leendő párokat. Tessék bátornak lenni és nem a könnyebbik utat választva chaten köszönni, virtuális virágot küldeni a neten és adonisznak öltözni a profilképen. Vállalni kell önmagunkat, félelmeinkkel együtt, hiszen attól válunk hitelessé. A nők vágynak az erős férfiakra, de ahhoz e virtuális „ironman” kevés! Fizikailag is jelen kell lenni egy nő életében!

Juhasz-Nagy Mónika
rekreációs szakember

forrás: Bébik.hu