Információk, érdekességek

A gyermekvállalás elõkészítése

2006. január 25.

A gyermekvállalás közvetlen elõkészítését a tervezett fogamzás elõtt három hónappal az "optimális családtervezés" elveinek ismerete és gyakorlatának követése segíti elõ. A gépkocsivezetési, munkahelyi, sportolási és más egészségi alkalmassági vizsgálathoz hasonlóan ajánlatos a családtervezési alkalmasság tisztázása is a gyermeket akaró párok felkészítésekor.

A fogyás enyhítheti az inkontinenciát

2006. január 23.

Túlsúlyos nõk esetében a fogyókúra hatására csökken az inkontinenciával összefüggõ "balesetek" száma. Az inkontinencia ma Magyarországon mintegy félmillió embert sújt. Kiemelten veszélyeztetettnek számítanak a szülést követõen lábadozó anyák, a negyven év feletti nõk és az ötven év feletti férfiak.

A (nem) mindenható tabletta

2006. január 17.

A fogamzásgátlás egyik legbiztosabb módszerének tartott gyógyszer sem jelent minden esetben védelmet a terhességet elkerülni vágyó nõk számára. A tabletták hatékonyságát csökkenti a rendszertelen szedés, és egyes antibiotikumok együttes alkalmazása is befolyásolja a védettség kialakulását.


Szívünk Világnapja

2005. szeptember 21.

Az egészséges szív, korra és nemre való tekintet nélkül elengedhetetlen ahhoz, hogy teljes életet éljünk. Ha törõdünk testsúlyunkkal és alakunk megõrzésével, azzal csökkentjük a szívbetegségek és az agyvérzés kialakulásának veszélyét is. Ez az oka annak, hogy ebben az évben, a Szívünk Világnapja rendezvények központi témája az "Egészséges testsúly, egészséges alak" lesz.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...151...152