


Információk, érdekességek
Természetes eredetű édesítők új generációja: sztívia, agavészirup, xilit és társaik
2012. május 22.
Az egészséges táplálkozásra odafigyelők számára jó hír, hogy ma már egyre szélesebb körben hozzáférhetők a cukor egészségesebb alternatívái: a sztívia, a nyírfacukor és társaik.
Az emberek táplálkozásában mindig nagy szerepe volt az édes íznek. Kezdetben növényekből nyertek édesítőanyagokat, később a mézet használták édesítésre, majd az V-VII. század körül beindult a cukorgyártás és elterjedtté vált a cukor használata.
Fogszabályzás felnőtteknek - mit lehet elérni?
2012. május 21.
A munkában, magánéletben érvényesülésünket nagyban befolyásolja határozott fellépésünk, magabiztosságunk, amihez a szép, szabályos fogsor önbizalmat ad és egyben az igényesség jele is. A felnőttkori fogszabályozás vonzereje az általa nyerhető esztétikai eredményben rejlik, ám kevesen tudják, hogy a rendezetlen fogsor számos veszélyt is rejt magában. A fogszabályozó kezelés célja a fogazat és állcsontok esztétikai és funkcionális helyreállítása. Az esztétika nem csak fogesztétikát jelent, hanem arcesztétikát is, ugyanis a kezeléssel jelentősen megváltozik az ún. középarc, így a profil, a mosoly is egyaránt.
3 nagyszerű módszer a rugalmas bőrért
2012. május 19.
A bőrt nem csak kívülről, de belülről is lehet és kell is táplálni, sőt, a már kialakult ráncok ellen is hatékonyan lehet harcolni. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza a leghatékonyabb módszerekről beszélt.
Hogy az agyad is egészséges legyen
2012. május 14.
A cikk előző részében végigvettük, melyek az agy számára ideális szénhidrátforrások. Az erős hajtásban azonban nemcsak szénhidrátokra van szükségünk, hanem minden tápanyagra. A a megfelelő táplálkozás szerepe sokkal nagyobb jelentőséggel bír az agyi funkciók javításában, mint ahogy korábban feltételezték. Összegyűjtöttük, hogy az egyes ételcsoportok mellett melyek azok a tápanyagok, amelyek fokozottan segítik az agyműködést.
Mit, mennyit, hogyan? - Hódít a tavaszi fogyókúra
2012. május 09.
A táplálkozás mindig központi kérdése volt az emberiségnek, azonban annyit, mint manapság soha nem beszéltek róla. Az utóbbi években egyre több táplálkozási zavarral küzdő páciens keres fel a rendelőmben, leginkább tavasszal, amikor lekerül a nagykabát és szembesülnek a felesleges kilóikkal.
A táplálékfelvétel ritualizált, alapszükségleteinket elégítjük ki vele, mert evés nélkül elfogynánk, felborulna szervezetünk működési rendszere, megszűnnénk létezni. Az étkezés nemcsak mindennapi szükségletként kerülhet szóba, hanem a „mit, mennyit és hogyan” kérdéskört is feszegeti. Ha elveszíti alapvető funkcióját, akkor elindulunk azon a veszélyes úton, amely a táplálkozási magatartás zavarához vezethet.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...117118119...164